Bärmousse med citron

Bärmousse med citron

Betyg

(17 st)

En lättlagad, luftig och fräsch mousse man verkligen kan njuta av till dessert. Toppa moussen med bär som ska vara frysta när man lägger upp dem.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljvispen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljvispen. Rör i de frysta bären, socker och citronskal. Låt moussen stelna i kylen i 2-3 timmar. Skeda upp moussen och garnera ev med bär.

Tips:

Det är viktigt att inte tina bären först.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem