Bärmousse med citron

Bärmousse med citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

En lättlagad, luftig och fräsch mousse man verkligen kan njuta av till dessert. Toppa moussen med bär som ska vara frysta när man lägger upp dem.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljvispen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljvispen. Rör i de frysta bären, socker och citronskal. Låt moussen stelna i kylen i 2-3 timmar. Skeda upp moussen och garnera ev med bär.

Tips:

Det är viktigt att inte tina bären först.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem