Barbacoa
5 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Middag
•
Barbacoa är ett mexikansk långkok som vanligtvis görs på nötkött, get eller lamm. Köttet är kryddat med chipotle, vitlök, spiskummin, kryddnejlika och oregano. Det möra och kryddheta köttet serveras i tortillabröd tillsammans med de klassiska tacotillbehören - guacamole, gräddfil, riven ost, salsa och grönsaker.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Benfri högrev
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
| 3 msk |
Kryddsalsa:
|
Chipotle chili
|
4 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
6 |
|
Malen spiskummin
|
1½ msk |
|
Torkad oregano
|
1 msk |
|
Hela kryddnejlikor
|
10 |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Oxfond
|
2 msk |
|
Lagerblad
|
2 |
|---|
Till servering:
|
Tortillabröd
|
6 |
|---|---|
|
Guacamole
|
2 dl |
| 3 dl | |
| 150 g | |
|
Rödlök, skivad
|
1 |
|
Tomater, tärnade
|
4 |
|
Lime, i klyftor
|
1 |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
633 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 28,9 % | 45 g |
| Fett: | 51,2 % | 36,7 g |
| Kolhydrater: | 19,9 % | 31 g |