Barbacoa
5 tim
Middag
•
&format=webp)
Barbacoa är ett mexikansk långkok som vanligtvis görs på nötkött, get eller lamm. Köttet är kryddat med chipotle, vitlök, spiskummin, kryddnejlika och oregano. Det möra och kryddheta köttet serveras i tortillabröd tillsammans med de klassiska tacotillbehören - guacamole, gräddfil, riven ost, salsa och grönsaker.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Benfri högrev
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
3 msk |
Kryddsalsa:
Chipotle chili
|
4 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
6 |
Malen spiskummin
|
1½ msk |
Torkad oregano
|
1 msk |
Hela kryddnejlikor
|
10 |
Vatten
|
5 dl |
Oxfond
|
2 msk |
Lagerblad
|
2 |
---|
Till servering:
Tortillabröd
|
6 |
---|---|
Guacamole
|
2 dl |
3 dl | |
150 g | |
Rödlök, skivad
|
1 |
Tomater, tärnade
|
4 |
Lime, i klyftor
|
1 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Inkluderad
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
633 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,4 g |
Protein: | 28,9 % | 45 g |
Fett: | 51,2 % | 36,7 g |
Kolhydrater: | 19,9 % | 31 g |
Serveringsförslag:

