Bär på havrebotten

35 min Efterrätt
Bär på havrebotten

En riktigt god paj, gjord på havrebotten, och toppad med härligt smakrika och somriga bär - enkelt och jättegott! Pajskalet kan du göra i förväg och spara tid. Du kan också variera vilka färska bär som ska vara i pajen.

Ingredienser

125 g
Farinsocker
½ dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl

Fyllning:

2½ dl
Färska jordgubbar
½ liter
Färska blåbär
2½ dl
Färska hallon
2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen och rör ner socker, havregryn och mjöl.
  • Häll smeten i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Platta till degen och tryck upp den på kanterna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt den kallna.
  • Vispa vaniljvispen och klicka ner i pajskalet. Strö över bären.
Markera receptet som tillagat

Havrebottnen går att grädda i förväg.

Näringsvärden, per bit

Energi:

390 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 3,9 g
Protein: 5,4 % 5,2 g
Fett: 51,9 % 22,9 g
Kolhydrater: 42,7 % 41 g
https://www.arla.se/recept/bar-pa-havrebotten/