Banoffeepaj

45 min Efterrätt
Banoffeepaj

Banan + toffee = världens godaste banoffeepaj! Vår variant behöver inte gräddas och har smarrig chokladsås på toppen. Servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

75 g
Digestivekex, ca 150 g
12
Malen kanel
½ tsk
250 g
Karamelliserad mjölk
25 g
Bananer
2
Chokladsås
½ dl

Gör så här

  • Smält smöret. Mixa kexen till smulor, tillsätt smör och kanel. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20x10 cm. Låt stå kallt ca 30 min.
  • Rör ihop kvarg och karamelliserad mjölk. Bred ut blandningen i formen.
  • Skiva bananerna över och ringla på chokladsåsen. Servera ev banoffeepajen med lättvispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

350 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,2 g
Protein: 8,1 % 7 g
Fett: 51,5 % 20,4 g
Kolhydrater: 40,4 % 34,8 g
https://www.arla.se/recept/banoffeepaj/