Banoffee Baked Oats

30 min Frukost
Banoffee Baked Oats

En lyxig frukost som smakar som dessert! Denna banoffee baked oats kombinerar banan, havre och vaniljkvarg till en krämig och mättande grund, toppad med len dadel- och jordnötskräm, yoghurt, skivad banan och finriven mörk choklad.

Nytt

Ingredienser

Baked oats

4 dl
Arla® Mild kvarg vanilj
2 dl
Banan
1
Fiberhavregryn
3 dl
Chiafrön
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Salt
2 krm

Dadel- och jordnötskräm:

Dadlar
10
Jordnötssmör
¾ dl
1 dl

Topping:

Banan
1
1 dl
Mörk choklad
25 g

Gör så här

Baked oats:

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft, eller använd mikrovågsugnen.
  • Mixa ihop mjölk, kvarg och skivad banan. Rör ner havregyn, chiafrön, bakpulver och salt.
  • Häll smeten i portionsskålar som tål ugnsvärme/mikro.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min eller ca 90 sek i mikro. Känn efter med sticka så gröten ej är rinning i mitten. Låt svalna något.

Dadel- och jordnötskräm:

  • Mixa dadlar, jordnötsmör och mjölk slätt. Bred ut krämen över baked oats.
  • Toppa med skivad banan, en klick yoghurt och finriven mörk choklad. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

502 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,3 g
Protein: 18 % 22,3 g
Fett: 30,5 % 17,3 g
Kolhydrater: 51,5 % 63,6 g
https://www.arla.se/recept/banoffee-baked-oats/