Bangers and mash
40 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Bangers and mash, eller korv med och mos som det heter på svenska, är en klassisk brittisk maträtt som traditionellt sätt serveras med löksås och gröna ärtor. Får du inte tag i Lincolnshirekorvar funkar det lika bra med Salsicciakorv.
Nytt
Ingredienser
Löksås:
Små gula lökar
|
6 |
---|---|
25 g | |
Strösocker
|
½ msk |
Vetemjöl
|
1 msk |
Vatten
|
3 dl |
Oxfond
|
2 msk |
Worcestershiresås
|
2 tsk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Potatismos:
Mjölig potatis
|
1 kg |
---|---|
2 dl | |
25 g | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Frysta gröna ärter
|
250 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
25 g | |
Korvar, t ex Lincolnshirekorv eller salsicciakorv
|
4 |
Gör så här
Potatismos:
Till servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
717 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 10,4 g |
Protein: | 21,6 g |
Kolhydrater: | 65,9 g |
Fett: | 40,9 g |

