Bananpuffar

30 min Efterrätt
Bananpuffar

Smarrig smördeg toppad med skivad banan, kokos och honung. När smördegen varit inne i ugnen puffar den upp sig och bananen blir läckert söt. Bananpuffarna är söta, mjuka och frasiga i samma tugga. Serveras med lättvispad grädde - mums!

Ingredienser

Smördeg
250 g
Bananer
2
Ägg
1
Kokosflingor
½ dl
Flytande honung
3 msk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rulla ut smördegen med tillhörande bakplåtspapper. Skär degen i 12 lika stora bitar med vass kniv. Pensla degen med uppvispat ägg.
  • Skala och skiva bananerna. Lägg den på smördegen, ca 3 skivor per bit. Strö över kokos och ringla över honung.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, tills degen är puffig och ytan är gyllenbrun.
  • Servera bananpuffarna med lättvispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

196 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 0,7 g
Protein: 2,3 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 13,7 g
https://www.arla.se/recept/bananpuffar/