Banancoupe med hallon och kolasås

Banancoupe med hallon och kolasås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Gör en härlig glasscoupe på allt som är gott! Kolasåsen kan du förvara i kylskåpet för att piffa upp även lördagens efterrätt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kolasås:

  • 2 bananer
  • 4 kulor vaniljglass
  • 4 kulor chokladglass
  • hallon

Gör så här

Gör så här

Börja med såsen. Koka grädde, sirap och socker simmigt, ca 10 min. Vispa i smöret mot slutet. Skala och dela bananerna mitt itu och skär varje halva i 4 långa klyftor. Ställ dem i glas eller skålar och lägg på en kula glass av varje sort. Ringla över kolasås och garnera med hallon.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag