Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Banancoupe med hallon och kolasås
Gör en härlig glasscoupe på allt som är gott! Kolasåsen kan du förvara i kylskåpet för att piffa upp även lördagens efterrätt!
Ingredienser
Antal portioner
Kolasås:
- 2 dl Arla® vispgrädde
- ½ dl ljus sirap
- ½ dl strösocker
-
50 g Arla® Svenskt Smör
- 2 bananer
- 4 kulor vaniljglass
- 4 kulor chokladglass
- hallon
Gör så här
Gör så här
Börja med såsen. Koka grädde, sirap och socker simmigt, ca 10 min. Vispa i smöret mot slutet. Skala och dela bananerna mitt itu och skär varje halva i 4 långa klyftor. Ställ dem i glas eller skålar och lägg på en kula glass av varje sort. Ringla över kolasås och garnera med hallon.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 550 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 50 g
- Fett: 37 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket fredag kokbok 2011