Banancoupe med hallon och kolasås

20 min Dessert Efterrätt
Banancoupe med hallon och kolasås

Gör en härlig glasscoupe på allt som är gott! Kolasåsen kan du förvara i kylskåpet för att piffa upp även lördagens efterrätt!

Ingredienser

Kolasås:

2 dl
Ljus sirap
½ dl
Strösocker
½ dl
50 g
Bananer
2
Vaniljglass
4 kulor
Chokladglass
4 kulor
Hallon

Gör så här

  • Börja med såsen. Koka grädde, sirap och socker simmigt, ca 10 min. Vispa i smöret mot slutet.
  • Skala och dela bananerna mitt itu och skär varje halva i 4 långa klyftor.
  • Ställ dem i glas eller skålar och lägg på en kula glass av varje sort.
  • Ringla över kolasås och garnera med hallon.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

635 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,3 % 5,1 g
Fett: 55 % 39,5 g
Kolhydrater: 41,7 % 65,1 g
https://www.arla.se/recept/banancoupe-med-hallon-och-kolasas/