Banan- och chokladkolatårta med jordnötter

Banan- och chokladkolatårta med jordnötter

60+ min
Lättlagad tårta med ljuvlig kombination av salta nötter, söt kolagrädde och bananer. I England brukar denna efterrätter kallas "banoffee" från ingredienserna "banana and toffee". Riktigt smaskigt, särskilt med de salta nötterna på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/banan--och-chokladkolatarta-med-jordnotter/

Gör så här

  • Skär kolorna i små bitar och koka i grädden, rör tills de smält helt. Låt svalna och stå i kyl minst 1 tim.
  • Vispa kolagrädden lätt och lägg ca ⅓ i en spritspåse. Skiva bananerna och hacka jordnötterna.
  • Bred karamelliserad mjölk och lägg skivad banan mellan tårtbottnarna.
  • Bred kolagrädde på och runt tårtan. Spritsa toppar av kolagrädde på tårtan och strö över jordnötter.
Klart!

Byt ut tårtbotten mot chokladtårtbotten för variation. Finhacka gärna några extra kolor att strö över som garnering.

Energi:

375 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Gräddkolor, t ex Riesen
150 g
3 dl
Bananer
2
Salta jordnötter
1 dl
Karamelliserad mjölk, ca 400 g
1 burk
Tårtbotten, 3-delad
1