Banan- och chokladkolatårta med jordnötter

1 tim 30 min Dessert Efterrätt
Banan- och chokladkolatårta med jordnötter

Lättlagad tårta med ljuvlig kombination av salta nötter, söt kolagrädde och bananer. I England brukar denna efterrätter kallas "banoffee" från ingredienserna "banana and toffee". Riktigt smaskigt, särskilt med de salta nötterna på toppen.

Ingredienser

Gräddkolor, t ex Riesen
150 g
3 dl
Bananer
2
Salta jordnötter
1 dl
Karamelliserad mjölk, ca 400 g
1 burk
Tårtbotten, 3-delad
1

Gör så här

  • Skär kolorna i små bitar och koka i grädden, rör tills de smält helt. Låt svalna och stå i kyl minst 1 tim.
  • Vispa kolagrädden lätt och lägg ca ⅓ i en spritspåse. Skiva bananerna och hacka jordnötterna.
  • Bred karamelliserad mjölk och lägg skivad banan mellan tårtbottnarna.
  • Bred kolagrädde på och runt tårtan. Spritsa toppar av kolagrädde på tårtan och strö över jordnötter.
Klart!

Byt ut tårtbotten mot chokladtårtbotten för variation. Finhacka gärna några extra kolor att strö över som garnering.

Näringsvärden, per bit

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/banan--och-chokladkolatarta-med-jordnotter/