Banan- och chokladkolatårta med jordnötter - Recept | Arla
Banan- och chokladkolatårta med jordnötter

Banan- och chokladkolatårta med jordnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

40 min

Lättlagad tårta med ljuvlig kombination av salta nötter, söt kolagrädde och bananer. I England brukar denna efterrätter kallas "banoffee" från ingredienserna "banana and toffee". Riktigt smaskigt, särskilt med de salta nötterna på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g gräddkolor, t ex Riesen
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 bananer
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 burk karamelliserad mjölk, ca 400 g
  • 1 tårtbotten, 3-delad

Gör så här

Gör så här

  1. Skär kolorna i små bitar och koka i grädden, rör tills de smält helt. Låt svalna och stå i kyl minst 1 tim.
  2. Vispa kolagrädden lätt och lägg ca ⅓ i en spritspåse. Skiva bananerna och hacka jordnötterna.
  3. Bred karamelliserad mjölk och lägg skivad banan mellan tårtbottnarna. Bred kolagrädde på och runt tårtan. Spritsa toppar av kolagrädde på tårtan och strö över jordnötter.

Kockens tips

Byt ut tårtbotten mot chokladtårtbotten för variation.
Finhacka gärna några extra kolor att strö över som garnering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa: