Baklava
                                
                                    1 tim 40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  40 min
                                
                                    Buffé
                                    Dessert
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Baklava är ett mycket populär bakverk i mellanöstern. Den kan tillagas på en mängd olika sätt, men den ska alltid innehålla filodeg, smör och nötter! Variera gärna mandlar och nötter efter egen smak. Smaksätt med kanel och apelsinblomsvatten om du önskar. Njut av din krispiga baklava när den svalnat något.
 
    
            Karolina Sparring
                Kock och receptansvarig Arla Mat
        
    
 
    Ingredienser
Baklava:
| 200 g | |
| 
                                            
                                                Sötmandel
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Valnötter
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Kardemummakärnor
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Filodeg, ca 20 ark
                                            
                                     | ca 500 g | 
Sockerlag:
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 3 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Citronsaft
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Hackade pistagenötter, till garnering
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|
Gör så här
Baklava:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Överbliven filodeg kan frysas. Eller baka pizza, paj eller filodegsknyten på den. Flera recept finns på arla.se.
Näringsvärden, per bit
Energi:
208 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g | 
| Protein: | 5,9 % | 3 g | 
| Fett: | 60,4 % | 14,2 g | 
| Kolhydrater: | 33,7 % | 17,2 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    