Bakade tomater i olivsås

45 min
Arbetstid: 25 min
Buffé Förrätt Tillbehör
Bakade tomater i olivsås

Bakade tomater i ugn med en sås på tapenade blandat med grädde - supergott! Doppa bröd i den goda såsen eller häll den över grillat kött, kyckling eller fisk.

Ingredienser

Tomater
8
1 dl
Tapenade
50 g
Salt
2 krm
Vitlöksklyftor
2
Hackad färsk persilja
3 msk
Ströbröd
2 msk
3 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnorna.
  • Blanda grädde och tapenade i en ugnssäker form. Lägg i tomaterna och salta dem.
  • Skala och finhacka vitlöken och blanda med persilja, ströbröd och smör-&rapsolja.
  • Fördela blandningen i tomaterna och lägg på locken.
  • Baka i mitten av ugnen 15- 20 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

224 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,9 g
Protein: 4,5 % 2,5 g
Fett: 80,6 % 20,4 g
Kolhydrater: 14,9 % 8,2 g
https://www.arla.se/recept/bakade-tomater-i-olivsas/