Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Ansjovis får upp sältan i såsen och ger en härlig smak åt den bakade torskryggen. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Filip Fastén
Årets kock 2014
Ingredienser
|
Skinnfri torskrygg, skreitorsk
|
600 g |
|---|---|
|
Vatten
|
9 dl |
|
Salt
|
1 dl |
Vitvinssås:
| 4 dl | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Vitt vin
|
3 dl |
| 1 msk | |
|
Ansjovisfiléer
|
2 |
|
Citron
|
saften av ½ |
|
Riven muskotnöt
|
1 krm |
Gräslöksolja:
|
Matolja
|
1 dl |
|---|---|
|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Karamelliserad lök:
|
Gula lökar
|
3 |
|---|---|
| 1 msk |
Svartkål:
|
Rensad svartkål
|
100 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Vitvinssås:
Torskrygg:
Karamelliserad lök och svartkål:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Läs mer om Filips meny på arla.se
Näringsvärden, per port
Energi:
903 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 14,4 % | 32 g |
| Fett: | 74,7 % | 76,2 g |
| Kolhydrater: | 5,2 % | 11,6 g |