Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Ansjovis får upp sältan i såsen och ger en härlig smak åt den bakade torskryggen. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.

Filip Fastén
Årets kock 2014

Ingredienser
Skinnfri torskrygg, skreitorsk
|
600 g |
---|---|
Vatten
|
9 dl |
Salt
|
1 dl |
Vitvinssås:
4 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Schalottenlökar
|
2 |
Lagerblad
|
2 |
Vitt vin
|
3 dl |
1 msk | |
Ansjovisfiléer
|
2 |
Citron
|
saften av ½ |
Riven muskotnöt
|
1 krm |
Gräslöksolja:
Matolja
|
1 dl |
---|---|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Karamelliserad lök:
Gula lökar
|
3 |
---|---|
1 msk |
Svartkål:
Rensad svartkål
|
100 g |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Vitvinssås:
Torskrygg:
Karamelliserad lök och svartkål:
Servering:
Läs mer om Filips meny på arla.se
Näringsvärden, per port exkl. brandade
Energi:
815 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 73 g |

