Bakad torsk med smörsås

Bakad torsk med smörsås

Betyg

(5 st)

Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g torskrygg

Smörsås:

  • 1 msk hackad färsk gräslök
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk forellrom
  • 1 msk löjrom
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form. Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär. Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar. Tillsätt gräslök, forell- och löjrom, smaka av med salt. Servera såsen till fisken.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 645 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem