Bakad torsk med smörsås

Bakad torsk med smörsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g torskrygg

Smörsås:

  • 1 msk hackad färsk gräslök
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk forellrom
  • 1 msk löjrom
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form. Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär. Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar. Tillsätt gräslök, forell- och löjrom, smaka av med salt. Servera såsen till fisken.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 645 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem