Bakad torsk med smörsås

Bakad torsk med smörsås

45 min Huvudrätt
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bakad-torsk-med-smorsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100°.
  • Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
  • Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
  • Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
  • Tillsätt gräslök, forell- och löjrom, smaka av med salt. Servera såsen till fisken.
Klart!
Energi:

645 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Torskrygg
600 g
Smörsås:
Pressad citronsaft
2 msk
Vatten
2 msk
200 g
Hackad färsk gräslök
1 msk
Forellrom
1 msk
Löjrom
1 msk
Salt