Bakad torsk med smörsås
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
Ingredienser
|
Torskrygg
|
600 g |
|---|
Smörsås:
|
Pressad citronsaft
|
2 msk |
|---|---|
|
Vatten
|
2 msk |
| 200 g | |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
|
Forellrom
|
1 msk |
|
Löjrom
|
1 msk |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
508 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 23,6 % | 29,5 g |
| Fett: | 72,9 % | 41,9 g |
| Kolhydrater: | 3,5 % | 4,4 g |