Bakad smetana med rosmarinsmulor

50 min Efterrätt
Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana är en fantastisk efterrätt som du snabbt och enkelt lyckas med. En slags pudding med ljuvliga smulor och smak av björnbär på toppen.

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
½ dl
4 dl

Rosmarinsmulor:

50 g
Vetemjöl
1 dl
Strösocker
¾ dl
Havregryn
½ dl
Hackad sötmandel
¾ dl
Hackad färsk rosmarin
2 msk

Till servering

Blåbärssylt

Gör så här

  • Börja med rosmarinsmulorna.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda alla ingredienser till smulorna och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bryt eller smula i bitar.
  • Sänk ugnsvärmen till 175° eller 160° varmluft.
  • Rör samman ägg och socker. Rör ner smetana och häll upp i smorda ugnssäkra portionsformar, ca 1 dl i varje.
  • Baka i mitten av ugnen 15-20 min tills smeten har stannat.
  • Servera ljumna med rosmarinsmulor och sylt.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

520 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 42 g
https://www.arla.se/recept/bakad-smetana-med-rosmarinsmulor/