Bakad riskaka med kvarg och blåbär

35 min Frukost
Bakad riskaka med kvarg och blåbär

En saftig och enkel kaka som passar perfekt till frukost eller mellanmål. Med kokt ris, blåbärskvarg och ägg får du en krämig och mättande kaka som kan toppas med blåbär, kvarg och pistagenötter.

Ingredienser

Ris
2 dl
3 dl
Ägg
3
Salt
1 krm
Frysta svenska blåbär
1 dl

Till servering:

2 dl
Hackade pistagenötter
2 msk

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna något.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda kokt ris, kvarg, ägg och flingsalt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord ugnsfast form, ca 20x20 cm. Fördela frysta blåbär på smeten.
  • Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills kakan känns fast.
  • Servera den ljumna riskakan med kvarg och hackade pistagenötter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

305 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,5 g
Protein: 27,7 % 20,8 g
Fett: 19,7 % 6,8 g
Kolhydrater: 52,6 % 39,4 g
https://www.arla.se/recept/bakad-riskaka-med-kvarg-och-blabar/