Bakad laxfilé med risotto
                                
                                     50 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  50 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Ljuvlig ugnsbakad laxfilé som täcks med varsamt mortlad, hemmagjord pesto. Servera krämig risotto smaksatt med citronsaft till laxen.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Laxfilé á 150 g
                                            
                                     | 4 bitar | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | rivet skal av 1 | 
| 
                                            
                                                Rostade pinjenötter
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk basilika
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Risotto
| 
                                            
                                                Avorioris
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Torrt vitt vin
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | pressad saft av ½ | 
| 
                                            
                                                Kycklingbuljong
                                            
                                     | 4 dl | 
| 1½ dl | |
| 50 g | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
682 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g | 
| Protein: | 20,4 % | 34,2 g | 
| Fett: | 50,9 % | 39,2 g | 
| Kolhydrater: | 26,2 % | 44 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    