Bakad laxfilé med risotto
50 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Middag
•
Ljuvlig ugnsbakad laxfilé som täcks med varsamt mortlad, hemmagjord pesto. Servera krämig risotto smaksatt med citronsaft till laxen.
Ingredienser
|
Laxfilé á 150 g
|
4 bitar |
|---|---|
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
|
Rostade pinjenötter
|
½ dl |
|
Hackad färsk basilika
|
1 dl |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Risotto
|
Avorioris
|
2 dl |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
|
Kycklingbuljong
|
4 dl |
| 1½ dl | |
| 50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
682 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 20,4 % | 34,2 g |
| Fett: | 50,9 % | 39,2 g |
| Kolhydrater: | 26,2 % | 44 g |