Baguette med rosmarin

Baguette med rosmarin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Baka egen baguette är gott och enkelt. Frys in degen utbakad och klar, och bjud på nygräddad baguette till frukost eller på festen! Gör två satser till 25 gäster.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, rosmarin, honung, kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den kraftigt. Låt jäsa ca 30 min. Stjälp upp degen på mjölad bänk men knåda inte. Dela degen i 14 bitar. Forma dem till smala längder, ca 25 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Ställ plåtarna i frysen. Ta ut plåtarna och halvtina längderna, skåra dem. Sätt ugnen på 250°, grädda i mitten av ugnen 10–12 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem