Baguette med rosmarin

Baguette med rosmarin

Betyg

(10 st)

Baka egen baguette är gott och enkelt. Frys in degen utbakad och klar, och bjud på nygräddad baguette till frukost eller på festen! Gör två satser till 25 gäster.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, rosmarin, honung, kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den kraftigt. Låt jäsa ca 30 min. Stjälp upp degen på mjölad bänk men knåda inte. Dela degen i 14 bitar. Forma dem till smala längder, ca 25 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Ställ plåtarna i frysen. Ta ut plåtarna och halvtina längderna, skåra dem. Sätt ugnen på 250°, grädda i mitten av ugnen 10–12 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem