Baconmajonnäs

Baconmajonnäs

45 min
En riktigt smakrik majonnäs gjord på knaperstekt bacon. En fullträff till den grillade burgaren.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/baconmajonnas/

Gör så här

  • Lägg baconskivorna i en kall stekpanna och stek dem sedan knapriga. Häll i oljan och låt svalna.
  • Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det fint.
  • Blanda samman äggulor, senap och vitvinsvinäger. Tillsätt olja och baconfett i en tunn stråle under konstant vispning.
  • Blanda ner baconet och smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

645 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 70 g

Ingredienser

Bacon
140 g
Rapsolja
2½ dl
Äggulor
2
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt och peppar