Baconlindade dadlar med ädelost
20 min
•
Arbetstid: 10 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Testa en spanskinfluerad jultapas. Krämig ädelost och saltkrispigt bacon blir en fin smakbrytning till den söta dadeln.
Ingredienser
| 50 g | |
| 50 g | |
|
Färska dadlar
|
12 |
|
Bacon
|
3 skivor |
| 1 msk | |
|
Färsk persilja
|
¼ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går fint att byta ädelost mot annan krämig ost, t ex vitost eller getost.
Näringsvärden, per st
Energi:
79 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 9,2 % | 1,8 g |
| Fett: | 57 % | 5,1 g |
| Kolhydrater: | 33,8 % | 6,6 g |