Baconlindade dadlar med ädelost

20 min
Arbetstid: 10 min
Brunch Buffé Förrätt Tillbehör
Baconlindade dadlar med ädelost

Testa en spanskinfluerad jultapas. Krämig ädelost och saltkrispigt bacon blir en fin smakbrytning till den söta dadeln.

Ingredienser

50 g
50 g
Färska dadlar
12
Bacon
3 skivor
1 msk
Färsk persilja
¼ kruka

Gör så här

  • Smula ädelosten i en skål och blanda ner färskosten. Kärna ur dadlarna. Dela baconskivorna på bredden.
  • Fyll dadlar med oströran och linda in dem i bacon.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek dadlarna med skarven neråt i pannan och fräs någon minut.
  • Stek sedan runtom tills baconet är krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Hacka persilja och strö över dadlarna.
Markera receptet som tillagat

Det går fint att byta ädelost mot annan krämig ost, t ex vitost eller getost.

Näringsvärden, per st

Energi:

79 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,7 g
Protein: 9,2 % 1,8 g
Fett: 57 % 5,1 g
Kolhydrater: 33,8 % 6,6 g
https://www.arla.se/recept/baconlindade-dadlar-med-adelost/