Baconlindad kycklingfilé

Baconlindad kycklingfilé

Betyg

(175 st)

1 tim

Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 4 rosmarinkvistar
  • 8 skivor bacon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja original flytande matfett
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 knippe salladslök

Kryddsmör:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med kryddsmöret. Bryn smöret, låt kallna så att smöret stelnar. Tillsätt citronskal och peppar, rör ihop och spritsa smörtoppar. Kan förberedas och förvaras i frysen. Sätt ugnen på 150°. Lägg en kvist rosmarin på varje kycklingfilé, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i 2 skivor bacon. Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med tomaterna och salladslöken. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kryddsmöret och t ex ugnspotatis.

Näringsvärden, per port exkl potatis

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem