Baconlindad kycklingfilé

Baconlindad kycklingfilé

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(281 st)

1 tim

Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Kryddsmör:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med kryddsmöret. Bryn smöret, låt kallna så att smöret stelnar. Tillsätt citronskal och peppar, rör ihop och spritsa smörtoppar. Kan förberedas och förvaras i frysen.
  2. Sätt ugnen på 150°.
  3. Lägg en kvist rosmarin på varje kycklingfilé, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i 2 skivor bacon.
  4. Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med tomaterna och salladslöken.
  5. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kryddsmöret och t ex ugnspotatis.

Näringsvärden, per port exkl. potatis

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag