Limekladdkaka med limeyoghurt

Limekladdkaka med limeyoghurt

Betyg

(128 st)

En enkel men ovanligt god kladdkaka med uppfriskande syrlig lime som är smakkompis med choklad. Yoghurt med lime som tillbehör är pricken över i:et.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Kladdkaka

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl kakao
  • 2 krm salt
  • rivet skal av 1 lime

Limeyoghurt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till limeyoghurten och ställ kallt. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smör och limeskal, blanda väl. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17-20 min. Garnera kakan med florsocker, limeskal och gärna gurkörtsblommor. Servera kakan med limeyoghurt.

Tips:

Receptet är gjort av Augusta Andersson från Malmö och är vinnaren i Kladdkakeracet 2013.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem