Limekladdkaka med limeyoghurt

Limekladdkaka med limeyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(129 st)

En enkel men ovanligt god kladdkaka med uppfriskande syrlig lime som är smakkompis med choklad. Yoghurt med lime som tillbehör är pricken över i:et.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Kladdkaka

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl kakao
  • 2 krm salt
  • rivet skal av 1 lime

Limeyoghurt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till limeyoghurten och ställ kallt. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smör och limeskal, blanda väl. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17-20 min. Garnera kakan med florsocker, limeskal och gärna gurkörtsblommor. Servera kakan med limeyoghurt.

Tips:

Receptet är gjort av Augusta Andersson från Malmö och är vinnaren i Kladdkakeracet 2013.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem