Limekladdkaka med limeyoghurt

40 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Limekladdkaka med limeyoghurt

En enkel men ovanligt god kladdkaka med uppfriskande syrlig lime som är smakkompis med choklad. Yoghurt med lime som tillbehör är pricken över i:et.

Ingredienser

Kladdkaka:

100 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
1½ dl
Bakpulver
½ tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Kakao
¾ dl
Salt
2 krm
Lime
rivet skal av 1

Limeyoghurt:

2 dl
Florsocker
2 msk
Lime
pressad saft av 1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda alla ingredienser till limeyoghurten och ställ kallt.
  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smör och limeskal, blanda väl.
  • Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17-20 min.
  • Garnera kakan med florsocker, limeskal och gärna gurkörtsblommor.
  • Servera kakan med limeyoghurt.
Markera receptet som tillagat

Receptet är gjort av Augusta Andersson från Malmö och är vinnaren i Kladdkakeracet 2013.

Näringsvärden, per bit

Energi:

265 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6,3 % 4,1 g
Fett: 42 % 12,6 g
Kolhydrater: 51,7 % 33,8 g
https://www.arla.se/recept/augustas-smarriga-limekaka-med-limeyoghurt/