Aubergineröra med vitlök

20 min
Arbetstid: 10 min
Buffé Tillbehör
Aubergineröra med vitlök

En variant av den klassiska aubergine-dippen baba ganoush mixar du enkelt ihop med bland annat stekt aubergine och vitlök. Krydda efter tycke och smak och servera.

Ingredienser

Aubergine
300 g
1½ dl
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Skär auberginen i skivor. Stek i smör i en stekpanna.
  • Mixa till puré. Låt purén svalna och rör ner kvarg, pressad vitlök och salt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

65 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 1,8 g
Protein: 28,2 % 4,5 g
Fett: 51,8 % 3,8 g
Kolhydrater: 20 % 3,2 g
https://www.arla.se/recept/auberginerora-med-vitlok/