Aubergineröra med valnötter

Aubergineröra med valnötter

60+ min
Krämig aubergineröra med härlig smak av vitlök, pesto och örter. Hackade valnötter ger aubergineröran ett härligt tuggmotstånd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/auberginerora-med-valnotter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Stick några hål i auberginen och baka den i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 45 min. Låt svalna och hacka den fint.
  • Blanda aubergine med yoghurt och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Garnera med valnötter.
Klart!

Tips: Röran är mycket god till stekt eller grillat kött, fisk. Pröva också att dippa bitar av knäckebröd i röran.

Energi:

110 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Aubergine
1
3 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Hackad färsk basilika
2 msk
Pesto
1 msk
Valnötter
½ dl
Salt
Vitpeppar
Valnötter