&w=1680&h=750&scale=both&ak=f525e733&hm=cf971af7)
Aubergineröra med cottage cheese
Aubegineröra som passar som dipsås till grönsaker eller snacks. Den är också god på smörgås eller som smaksättare i en wrap.
Ingredienser
Antal portioner
- 150 g auberginer
- 1 vitlöksklyfta
-
Arla® Svenskt Smör
- 1 krm salt
-
150 g KESO® cottage cheese hummus
- 2 kvistar bladpersilja
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skär auberginen i skivor. Skala och skiva vitlöken. Stek auberginen mjuk i smör i en stekpanna. Låt vitlöken fräsa med på slutet. Salta och låt det svalna. Mixa grönsakerna till puré tillsammans med cottage cheese. Servera med grönsaker i stavar.
Näringsvärden, per 2 dl, exkl tillbehör
- Energi: 290 kcal
- Protein: 22 g
- Kolhydrater: 7 g
- Fett: 19 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 1 2001