Aubergineröra med valnötter och basilika

Aubergineröra med valnötter och basilika

60+ min
Aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och beska från valnötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/auberginerora-med-valnotter-och-basilika/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Stick ett par hål i skalet på auberginen. Lägg i en ugnssäker form och baka ca 45 min i mitten av ugnen. Låt svalna.
  • Dela auberginen och gröp ur innanmätet och mixa ihop med övriga ingredienser.
  • Strö över hackade valnötter och plockade basilikablad.
Klart!

Ingredienser

3½ dl
Aubergine
1
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk basilika
½ dl
Valnötter
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Topping:
Valnötter
Färsk basilika