Aubergineröra med valnötter och basilika

1 tim 10 min
Arbetstid: 25 min
Tillbehör
Aubergineröra med valnötter och basilika

Aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och beska från valnötter.

Ingredienser

3½ dl
Aubergine
1
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk basilika
½ dl
Valnötter
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Topping:

Valnötter
Färsk basilika

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Stick ett par hål i skalet på auberginen. Lägg i en ugnssäker form och baka ca 45 min i mitten av ugnen. Låt svalna.
  • Dela auberginen och gröp ur innanmätet och mixa ihop med övriga ingredienser.
  • Strö över hackade valnötter och plockade basilikablad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

159 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,5 g
Protein: 11,8 % 4,6 g
Fett: 73,9 % 13,3 g
Kolhydrater: 14,3 % 5,6 g
https://www.arla.se/recept/auberginerora-med-valnotter-och-basilika/