Aubergineröra med valnötter och basilika
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 25 min
Tillbehör
•
Aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och beska från valnötter.
Ingredienser
| 3½ dl | |
|
Aubergine
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Hackad färsk basilika
|
½ dl |
|
Valnötter
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Topping:
|
Valnötter
|
|
|---|---|
|
Färsk basilika
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
159 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 11,8 % | 4,6 g |
| Fett: | 73,9 % | 13,3 g |
| Kolhydrater: | 14,3 % | 5,6 g |