Aubergineröra

40 min Buffé
Aubergineröra

Aubergineröra i någon form finns i alla länder runt Medelhavet. Aubergineröran är jättegod som dipp eller som klick till kött, fisk eller grönsaker.

Ingredienser

Aubergine
500 g
Salt
1 tsk
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Mald malen spiskummin
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skiva aubergine och strö över salt. Låt dra ca 20 min.
  • Torka av vätskan. Stek aubergineskivorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ca 3 min på varje sida.
  • Låt auberginen svalna. Mixa alla ingredienser till en röra.
  • Strö gärna över paprikapulver och persilja.
Markera receptet som tillagat

Genom att först steka och sedan mixa auberginen får du fram den goda smaken.

Näringsvärden, per port

Energi:

48 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 18,7 % 2,2 g
Fett: 48,1 % 2,6 g
Kolhydrater: 33,2 % 3,9 g
https://www.arla.se/recept/auberginerora/