Aubergineröra
40 min
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Tillbehör
•
Aubergineröra i någon form finns i alla länder runt Medelhavet. Aubergineröran är jättegod som dipp eller som klick till kött, fisk eller grönsaker.
Ingredienser
|
Aubergine
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Mald malen spiskummin
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Genom att först steka och sedan mixa auberginen får du fram den goda smaken.
Näringsvärden, per port
Energi:
48 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 18,7 % | 2,2 g |
| Fett: | 48,1 % | 2,6 g |
| Kolhydrater: | 33,2 % | 3,9 g |