Auberginegratäng med vitost och surdegscrunch
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Tillbehör
•
Krämig medelhavsgratäng med hetta från chili och med frasig topping. Som ensamrätt räcker den till 4 och som tillbehör till 6 portioner.
Ingredienser
|
Auberginer
|
2 |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Torkad oregano
|
½ tsk |
|
Krossade tomater
|
2 burkar |
| 1 dl |
Ostsås:
| 4 dl | |
|
Vetemjöl
|
4 msk |
|
Äggulor
|
2 |
| 2½ dl | |
|
Salt och peppar
|
|
Zucchini
|
1 |
|---|---|
| 1 burk | |
|
Ljust surdegsbröd
|
2 skivor |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
Gör så här
Ostsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
743 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,5 g |
| Protein: | 15,9 % | 29,1 g |
| Fett: | 60,5 % | 50,8 g |
| Kolhydrater: | 23,6 % | 43,2 g |