Auberginegratäng med vitost och surdegscrunch
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•

Krämig medelhavsgratäng med hetta från chili och med frasig topping. Som ensamrätt räcker den till 4 och som tillbehör till 6 portioner.
Ingredienser
Auberginer
|
2 |
---|---|
Gula lökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Torkad oregano
|
½ tsk |
Krossade tomater
|
2 burkar |
1 dl |
Ostsås:
4 dl | |
Vetemjöl
|
4 msk |
Äggulor
|
2 |
2½ dl | |
Salt och peppar
|
Zucchini
|
1 |
---|---|
1 burk | |
Ljust surdegsbröd
|
2 skivor |
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Chili flakes
|
½ tsk |
Gör så här
Ostsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
743 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,5 g |
Protein: | 15,9 % | 29,1 g |
Fett: | 60,5 % | 50,8 g |
Kolhydrater: | 23,6 % | 43,2 g |

