Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Stekta tärningar av aubergine med vitlöksyoghurt och kryddig tomatsås. Vitlöksyoghurten, Patlican kizartmasi på turkiska, är jättegod till grillad eller stekt mat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skär auberginen i tärningar och strö över salt. Låt stå ca 30 min. Torka av och stektärningarna i smör-&rapsolja. Häll upp i en form och låt kallna. Smaksätt yoghurt med vitlök och salt. Bred ut det över auberginen. Ringla tomatsåsen över. Garnera med basilika.

Tips:

För mer hetta i vitlöksyoghurten, blanda 1 tsk chilipeppar i tomatsåsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem