Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås

Betyg

(20 st)

Stekta tärningar av aubergine med vitlöksyoghurt och kryddig tomatsås. Vitlöksyoghurten, Patlican kizartmasi på turkiska, är jättegod till grillad eller stekt mat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skär auberginen i tärningar och strö över salt. Låt stå ca 30 min. Torka av och stektärningarna i smör-&rapsolja. Häll upp i en form och låt kallna. Smaksätt yoghurt med vitlök och salt. Bred ut det över auberginen. Ringla tomatsåsen över. Garnera med basilika.

Tips:

För mer hetta i vitlöksyoghurten, blanda 1 tsk chilipeppar i tomatsåsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem