Grillade lammburgare med aubergine- och tomatröra
1 tim 20 min
Huvudrätt
•
Den här smakrika burgaren serveras med knapriga oliver och en turkisk touch.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Lammfärsburgare:
Aubergine- och tomatröra:
Servering:
Energi:
950 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 46 g |
Fett: | 67 g |
Ingredienser
Lammfärs
|
500 g |
---|---|
Schalottenlökar
|
3 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk grön chili
|
2 |
Olivolja
|
1 msk |
Kallt vatten
|
½ dl |
Äggulor
|
2 |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Aubergine- och tomatröra:
Auberginer
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Olivolja
|
1 dl |
Tomater
|
5 |
Hackad färsk röd chili
|
½ |
Hackad färsk oregano
|
2 msk |
Hackad bladpersilja
|
3 msk |
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Svarta kärnfria oliver i vatten
|
50 g |
---|
Rödlök
|
1 |
---|---|
Surdegsbröd
|
4 skivor |
Hackad färsk mynta
|
½ dl |
Rucola
|
100 g |