Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter

Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter

15 min Buffé
Smakrik rätt som passar bra på buffébordet eller till grillat – kyckling, fisk eller kött. Skivor av aubergine grillas och toppas sedan med söta russin och örter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-aubergine-med-mynta-russin-och-pinjenotter/

Gör så här

  • Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Pensla dem på båda sidor med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  • Grilla 2-3 min på varje sida eller tills de har fått fin färg.
  • Lägg ut de varma skivorna på ett fat och toppa med myntablad, russin, pinjenötter och smulad vitost. Strö över flingsalt och peppar.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Aubergine
1
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Färsk mynta
½ kruka
Ljusa russin
½ dl
Pinjenötter
½ dl
200 g
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar