Asiatiska kycklingbiffar med krispig sallad

Asiatiska kycklingbiffar med krispig sallad

45 min Huvudrätt
Smakrika kycklingbiffar som kryddats med currypasta, citrongräs, chili och fisksås. Ett gott tips är att även prova göra dem med fiskfärs! Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med salladen. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Skär rädisorna i kvartar.
  • Rör ihop fisksås, socker och limesaft och blanda med gurka, hackade jordnötter och rädisor. Låt stå i kyl.
  • Banka citrongräset och hacka det fint.
  • Kärna ur chilin. Strimla chili, salladslök och haricots verts fint.
  • Blanda alla ingredienser till biffarna. Forma till små biffar och stek dem i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida.
  • Servera med salladen och crème fraiche.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Kycklingfärs
500 g
Citrongräs
1
Röd chili
1
Salladslökar
2
Färsk haricots verts
50 g
Röd currypasta
3 msk
Ägg
1
Majsstärkelse
3 msk
Fisksås
2 msk
Sallad:
Gurka
1
Rädisor
150 g
Fisksås
2 tsk
Strösocker
2 tsk
Lime
pressad saft av 1
Salta jordnötter
1 dl