Asiatiska kycklingbiffar med krispig sallad

Asiatiska kycklingbiffar med krispig sallad

Betyg

(32 st)

Smakrika kycklingbiffar som kryddats med currypasta, citrongräs, chili och fisksås. Ett gott tips är att även prova göra dem med fiskfärs! Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 2 salladslökar
  • 50 g färsk haricots verts
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk fisksås
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Sallad:

  • 1 gurka
  • 150 g rädisor
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk strösocker
  • pressad saft av 1 lime
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här:

Gör så här:

Börja med salladen. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Skär rädisorna i kvartar. Rör ihop fisksås, socker och limesaft och blanda med gurka, hackade jordnötter och rädisor. Låt stå i kyl. Banka citrongräset och hacka det fint. Kärna ur chilin. Strimla chili, salladslök och haricots verts fint. Blanda alla ingre-dienser till biffarna. Forma till små biffar och stek dem i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Servera med salladen och crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem