Asiatiska kycklingbiffar med krispig sallad

Asiatiska kycklingbiffar med krispig sallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Smakrika kycklingbiffar som kryddats med currypasta, citrongräs, chili och fisksås. Ett gott tips är att även prova göra dem med fiskfärs! Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 2 salladslökar
  • 50 g färsk haricots verts
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk fisksås
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Sallad:

  • 1 gurka
  • 150 g rädisor
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk strösocker
  • pressad saft av 1 lime
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här:

Gör så här:

Börja med salladen. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Skär rädisorna i kvartar. Rör ihop fisksås, socker och limesaft och blanda med gurka, hackade jordnötter och rädisor. Låt stå i kyl. Banka citrongräset och hacka det fint. Kärna ur chilin. Strimla chili, salladslök och haricots verts fint. Blanda alla ingre-dienser till biffarna. Forma till små biffar och stek dem i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Servera med salladen och crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem