Asiatisk biffsallad
21 tim
Buffé
Huvudrätt
Varmrätt
•
Denna biffsallad är en riktig smakexplosion! Dressingen är gjord på brynt smör, soja, lime, ingefära, fisksås och vitlök. Nudlarna blandas med krispiga grönsaker, såsom sockerärtor, gurka och tomat. Det hela toppas med fint kött, aromatisk mynta och knapriga nötter. Underbart gott att bjuda på till sommarens fester!
Ingredienser
|
Äggnudlar
|
250 g |
|---|---|
|
Gurka
|
1 |
|
Sockerärter
|
150 g |
|
Cocktailtomater
|
250 g |
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|
Röd chili
|
1 |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Babyspenat
|
100 g |
Dressing:
| 50 g | |
|
Färsk ingefära
|
50 g |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Fisksås
|
2 msk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Biff:
|
Flankstek
|
400 g |
|---|---|
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Matolja
|
Topping:
|
Salta jordnötter
|
1 dl |
|---|---|
|
Färsk mynta
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
627 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 25,6 % | 39,5 g |
| Fett: | 37,7 % | 26,8 g |
| Kolhydrater: | 36,7 % | 56,6 g |