Ärtsoppa
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Klassisk ärtsoppa är billig och god husmanskost. Den tar en stund att tillaga, men mycket av arbetet sköter sig självt. Denna ärtsoppa har god smak av fläsklägg, kryddnejlika, timjan och mejram. Precis de smaker en ärtsoppa ska ha! Gör gärna en stor sats när du ändå håller på, den går nämligen bra att frysa in. Den självklara efterrätten är såklart pannkakor med vispad grädde och sylt!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Torkade gula ärter
|
500 g |
---|---|
Vatten
|
2½ liter |
Gul lök
|
1 |
Hela kryddnejlikor
|
2 |
Rimmat fläsklägg med ben
|
ca 1 kg |
Torkad timjan
|
½ msk |
Torkad mejram
|
½ msk |
Lagerblad
|
2 |
Salt
|
Till servering:
Skånsk senap
|
|
---|---|
Färsk timjan
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
502 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,4 g |
Protein: | 46,2 % | 57 g |
Fett: | 19,7 % | 11,2 g |
Kolhydrater: | 34,1 % | 42,1 g |

