Arancini
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Brunch
Förrätt
Huvudrätt
•
Arancini är små friterade risottobollar som ska avnjutas nyfriterade. Det är toppen att laga arancini om du får över lite risotto. Bollarna fylls med mozzarella och rullas sedan i mjöl, ägg och panko för att sedan friteras gyllene och krispiga. Doppa gärna dina arancini i en dipp på pesto och crème fraiche.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
Risotto:
|
Grönsaksbuljong
|
ca 6 dl |
|---|---|
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Arborioris
|
1½ dl |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Parmesanost
|
75 g |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
| 75 g |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Panko
|
3 dl |
|
Olja, till fritering
|
Till servering:
| 2 dl | |
|
Pesto
|
3 msk |
Gör så här
Risotto:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
504 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 13,1 % | 16,3 g |
| Fett: | 51,2 % | 29,2 g |
| Kolhydrater: | 33,4 % | 41,4 g |