Aprikoschutney

Aprikoschutney

30 min
Hetta från chili och mild syra från apelsinjuice gör denna chutney god till lamm, grillad halloumi och sallader med fetaost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aprikoschutney/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Strimla aprikoserna, kärna ur och strimla chilin.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i aprikoser, chili, juice och socker.
  • Koka på svag värme utan lock ca 10 min.
  • Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.
Klart!
Energi:

590 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 86 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Gul lök
1
Torkade aprikoser
100 g
Röd chili
½
2 msk
Apelsinjuice
1 dl
Farinsocker
2 msk