Aprikoschutney

30 min
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
Aprikoschutney

Hetta från chili och mild syra från apelsinjuice gör denna chutney god till lamm, grillad halloumi och sallader med fetaost.

Ingredienser

Gul lök
1
Torkade aprikoser
100 g
Röd chili
½
2 msk
Apelsinjuice
1 dl
Farinsocker
2 msk

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Strimla aprikoserna, kärna ur och strimla chilin.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i aprikoser, chili, juice och socker.
  • Koka på svag värme utan lock ca 10 min.
  • Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

177 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 2,2 g
Protein: 3,2 % 1,4 g
Fett: 40,9 % 8,2 g
Kolhydrater: 55,9 % 24,4 g
https://www.arla.se/recept/aprikoschutney/