Apelsintryffelbiskvier

Apelsintryffelbiskvier

60+ min Efterrätt
Små och naggande goda är de här minibiskvierna vilket gör dem till det perfekta tilltugget till kaffet efter maten. Gör gärna dubbel sats, det går garanterat åt. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Roy Fares
Roy Fares Årets konditor 2010
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelsintryffelbiskvier/

Gör så här

Apelsintryffel:
  • Lägg chokladen i en skål. Blanda socker och äggula i en annan skål.
  • Koka upp grädde och apelsinsaft i en kastrull och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen.
  • Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon min.
  • Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.
Biskvibottnar:
  • Sätt ugnen på 150°.
  • Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda ordentligt.
  • Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar som är 2½-3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 12 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt.
Montering:
  • Spritsa en klick apelsintryffel på varje botten och låt dem stå i kyl i 30 min.
  • Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller över vattenbad.
  • Doppa varje biskvi hastigt i den smälta chokladen och låt dem stelna.
Klart!
Energi:

160 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Apelsintryffel:
Mjölkchoklad, hackad
150 g
Mörk choklad
75 g
Strösocker
5 msk
Äggulor
2
½ dl
Konc apelsinsaft
½ dl
25 g
Biskvibottnar:
Mandelmassa
125 g
Strösocker
4 msk
Äggvita
1
Mörk choklad
200 g