Biskvier

1 tim 30 min
Frysbar
Biskvier

Imponera på vännerna med godaste kondisklassikern. Välj mellan tre goda fyllningar.

Ingredienser

Bottnar:

Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2

Smörkräm:

300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk

Smaksättningar:

Smält, avsvalnad choklad
50 g

eller

Smält, avsvalnad mjölkchoklad
50 g
Mosade hallon
½ dl

eller

Smält, avsvalnad vit choklad
50 g
Citron
finrivet skal av 1
Pressad citronsaft
1 tsk

Topping:

Mörk eller vit choklad
150 g
Strössel
Hackade hasselnötter
Strössel
Smält choklad att spritsa på

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
  • Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret.
  • Vispa ingredienserna till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig. Blanda med någon av smaksättningarna och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
  • Smält chokladen till toppingen och låt svalna något. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl. Spritsa ev choklad på toppen eller garnera med hackade nötter eller strössel.
Klart!
https://www.arla.se/recept/biskvier/