
Biskvier
Imponera på vännerna med godaste kondisklassikern. Välj mellan tre goda fyllningar.
Ingredienser
Receptet gäller för 20 st
Bottnar:
- 200 g sötmandel
- 2 dl strösocker
- 2 stora äggvitor
Smörkräm:
-
300 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
- 3 dl florsocker
- 1 äggula
- 1 tsk vaniljsocker
Smaksättningar:
- 50 g smält, avsvalnad choklad
eller
- 50 g smält, avsvalnad mjölkchoklad
- ½ dl mosade hallon
eller
- 50 g smält, avsvalnad vit choklad
- finrivet skal av 1 citron
- 1 tsk pressad citronsaft
Topping:
- 150 g mörk eller vit choklad
- strössel
- hackade hasselnöt
- strössel
- smält choklad att spritsa på
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet. Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret. Vispa ingredienserna till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig. Blanda med någon av smaksättningarna och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min. Smält chokladen till toppingen och låt svalna något. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl. Spritsa ev choklad på toppen eller garnera med hackade nötter eller strössel.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut