Biskvier

Biskvier

Betyg

(18 st)

Imponera på vännerna med godaste kondisklassikern. Välj mellan tre goda fyllningar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Bottnar:

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 stora äggvitor

Smörkräm:

Smaksättningar:

  • 50 g smält, avsvalnad choklad

eller

  • 50 g smält, avsvalnad mjölkchoklad
  • ½ dl mosade hallon

eller

  • 50 g smält, avsvalnad vit choklad
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 tsk pressad citronsaft

Topping:

  • 150 g mörk eller vit choklad
  • strössel
  • hackade hasselnötter
  • strössel
  • smält choklad att spritsa på

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet. Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret. Vispa ingredienserna till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig. Blanda med någon av smaksättningarna och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min. Smält chokladen till toppingen och låt svalna något. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl. Spritsa ev choklad på toppen eller garnera med hackade nötter eller strössel.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem