Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

60+ min
Lämplig för frysning
Härlig kondisklassiker att imponera med på kaffekalaset. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladbiskvier/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
  • Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret.
  • Vispa ingredienserna till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig.
  • Blanda med någon av smaksättningarna och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
  • Smält chokladen till toppingen och låt svalna något.
  • Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl.
  • Spritsa ev choklad på toppen eller garnera med hackade nötter eller strössel.
Klart!
Energi:

300 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Bottnar
Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2
Smörkräm
300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Smält, avsvalnad mörk choklad
50 g
Topping
Mörk choklad
150 g