Biskvier med mjölkchoklad och hallon

Biskvier med mjölkchoklad och hallon

60+ min
Härlig kondisklassiker med frisk smaksättning. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
  • Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret.
  • Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig.
  • Blanda med smält choklad och hallon, och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
  • Smält chokladen till toppingen. Doppa biskvierna i chokladen och garnera med hackade nötter eller strössel. Låt stelna i kyl.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Bottnar
Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2
Smörkräm
300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Smält, avsvalnad mjölkchoklad
50 g
Mosade hallon
½ dl
Topping
Mörk choklad
150 g
Hackade hasselnötter