Biskvier med mjölkchoklad och hallon

Biskvier med mjölkchoklad och hallon

1 tim 30 min
Går att frysa
Härlig kondisklassiker med frisk smaksättning. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/biskvier-med-mjolkchoklad-och-hallon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
  • Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret.
  • Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig.
  • Blanda med smält choklad och hallon, och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
  • Smält chokladen till toppingen. Doppa biskvierna i chokladen och garnera med hackade nötter eller strössel. Låt stelna i kyl.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Bottnar
Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2
Smörkräm
300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Smält, avsvalnad mjölkchoklad
50 g
Mosade hallon
½ dl
Topping
Mörk choklad
150 g
Hackade hasselnötter