Biskvier med mjölkchoklad och hallon

Biskvier med mjölkchoklad och hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Härlig kondisklassiker med frisk smaksättning. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Bottnar

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 stora äggvitor

Smörkräm

Topping

  • 150 g mörk choklad
  • hackade hasselnötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet. Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret. Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig. Blanda med smält choklad och hallon, och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min. Smält chokladen till toppingen. Doppa biskvierna i chokladen och garnera med hackade nötter eller strössel. Låt stelna i kyl.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem