Biskvier med vit choklad och citron

Biskvier med vit choklad och citron

Smaksätt dina mandelbiskvier med vit choklad och citron. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.
Betyg (27 st)

Mitt betyg:

Biskvier med vit choklad och citron

Smaksätt dina mandelbiskvier med vit choklad och citron. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 20 st

Mandelbottnar:

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 stora äggvitor

Smörkräm:

Topping:

  • 150 g vit choklad
  • smält mörk choklad att spritsa på

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet. Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret. Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig. Blanda med smält choklad och citronskal och –saft. Bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min. Smält chokladen till toppingen i vattenbad eller mikro. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl. Spritsa ev mörk choklad på toppen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 23 g
Skriv ut