Äppelkompott med päron

20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert Mellanmål
Frysbar
Äppelkompott med päron

Äppelkompott med päron blir sagolikt gott tillsammans. Äppelkompott är ett jättegott till mellanmål eller dessert som serveras med kall mjölk.

Ingredienser

Fasta äpplen
3
Fasta päron
2
Vaniljstång
1
Kanelstänger
2
Strösocker
¾ dl
Konc äppeljuice
1 dl
Vatten
4 dl
Potatismjöl
2 msk

Gör så här

  • Kärna ur äpplen och päron. Skär dem i små bitar.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur lite frön.
  • Lägg frukt, vaniljstång, frön, kanel och socker i en kastrull. Häll på juice och vatten.
  • Koka under lock på svag värme ca 2 min tills frukten är nätt och jämnt mjuk. Rör ut potatismjölet i 2 msk kallt vatten och blanda ner det i kompotten.
  • Häll upp i en skål och strö över lite socker.
  • Låt kompotten svalna och servera med mjölk.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

219 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,7 g
Protein: 1,1 % 0,6 g
Fett: 0,8 % 0,2 g
Kolhydrater: 98,1 % 52,8 g
https://www.arla.se/recept/appelkompott-med-paron/