Äppelkladdkaka
1 tim
•
Arbetstid: 15 min
Brunch
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
Bjud till kalas med denna underbara äppelkladdkaka. Lätt att laga och lätt att älska. En magisk kombination av syrliga äpplen och söt kladdkaka som smaksätts med kanel och kardemumma. Passar perfekt som efterrätt till höstens middagar. Servera äppelkladdkakan med vaniljglass.
Ingredienser
| 175 g | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
3½ dl |
|
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Svenska äpplen
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Malen kanel
|
1 msk |
Till servering:
|
Vaniljglassar
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
440 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 4,4 % | 4,8 g |
| Fett: | 41,6 % | 20,7 g |
| Kolhydrater: | 54 % | 58,5 g |