Äppelkaka med kanel och kardemumma
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Frysbar
•
En saftig och mjuk äpplelkaka med klassiska smaker av kanel och kardemumma. Serveras gärna ljummen med krämig vaniljsås.
Ingredienser
| 150 g | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Ägg
|
2 |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
| ½ dl |
Fyllning:
|
Äpplen
|
4 |
|---|---|
|
Malen malen kanel
|
1 tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
| 1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
297 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 5,1 % | 3,7 g |
| Fett: | 50,2 % | 16,9 g |
| Kolhydrater: | 44,7 % | 32,7 g |