Äppelkaka med frangipane
2 tim 30 min
Efterrätt
Går att frysa
•
Frangipane är en fransk mandelkräm som är ljuvlig ihop med äpple. Det här är en underbar klassisk äppelkaka med knaprigt pajakal, mjuk mandelkräm, syrliga äpplen och en söt aprikossylt penslad på toppen.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
150 g | |
Vetemjöl (ca 3 ¾ dl)
|
225 g |
Florsocker
|
1 dl |
Salt
|
1 krm |
Litet ägg
|
1 |
Frangipane:
175 g | |
Mandelmjöl (ca 3 dl)
|
120 g |
Strösocker (ca 1½ dl)
|
135 g |
Ägg
|
2 |
Topping:
Röda äpplen, gärna syrliga
|
4- 5 |
---|---|
Citron, pressad saft
|
1 |
Aprikosmarmelad
|
1 dl |
Vatten
|
3 msk |
25 g |