Focaccia med äpple

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Brunch Buffé Tillbehör
Frysbar
Focaccia med äpple

Focaccia, ett lättbakat och matigt italienskt långpannebröd, med syrliga äpplen och krämig ost. Focaccian smakar allra bäst nygräddad.

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37°
6 dl
Salt
1 msk
Honung
1 msk
Durumvetemjöl
4 dl
Vetemjöl
7- 8 dl
Olivolja
½ dl
Äpplen
2
300 g
Dl små rosmarinkvist
½
Flingsalt

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet med salt och honung. Tillsätt durumvete och det mesta av vetemjölet.
  • Knåda ca 10 min, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 50 min.
  • Smörj en djup plåt, 30x40 cm, med hälften av oljan. Ta upp degen och tryck ut den i plåten. Skär äpple och ost i bitar. Tryck ner äpple, ost och rosmarin i degen.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft. Låt brödet jäsa ca 20 min.
  • Pensla med resten av oljan. Baka brödet i mitten av ugnen ca 20 min. Strö över flingsalt. Låt svalna på galler.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

269 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11 % 7,3 g
Fett: 35,8 % 10,9 g
Kolhydrater: 53,2 % 35,3 g
https://www.arla.se/recept/appelfocaccia/